Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008

ΕΓΕΙΡΩΝ ΠΡΟΠΟΣΙΝ - ΤΡΙΓΩΝΙΣΤΗΣ

" ο εγείρων πρόποσιν" και ο " τριγωνιστής" είναι έργα που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες εγκαινίων καταστήματος στα Κουφονήσια Κυκλάδων. Εμπνευσμένα από το πρωτοκυκλαδίτικο πολιτισμό και από μαρμάρινα αγαλματίδια που βρέθηκαν στην νήσο Κέρο και χρονολογούνται περί το 3.000π.χ. Η θέα που προσφέρει ο χώρος στον οποίο τοποθετήθηκαν ¨νήσος Κέρος¨ φέρνει στο νου την πρώιμη εποχή των πρώτων κοινωνιών που άκμαζαν στην περιοχή. του πολιτισμού που είχαν αναπτύξει σε αντίθεση με τον πολιτισμό και την κοινωνία που σήμερα επιβιώνει στην περιοχή.

ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣΗ ματαιόδοξία του ανθρώπου για την εξωτερική του εμφάνιση πραγματεύονται σε αυτό το έργο. παρατηρείται η δύσκολη στάση που έχει πάρει αυτή η γυναίκα με μόνο σκοπό να βλέπει τον εαυτό της στον καθρέπτη. ο καθρέπτης όμως δείχνει την φθορά του χρόνου η οποία θα έρθει και δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του προσώπου που καθρεπτίζεται.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Από τη συλλογή μου " ΚΥΚΛΑΔΕΣ " που στηρίζεται στα πρώτα συναισθήματα που νιώθει κανείς κάνοντας μια βόλτα στα κυκλαδίτικα σοκάκια με μια αφαιρετική διάθεση. Το χρώμα , ο αέρας, η θάλασσα και οι αφαιτερικές φόρμες κυριαρχούν. άλλωστε τα νησιά αυτά εξυπηρετούν την ανάγκη του ανθρώπου για χαλάρωση, ξεκούραση και αφαίρεση από την πραγματικότητα και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

ΣΥΜΦΩΝΙΑΑπό την συλλογή μου μουσικών οργάνων που συμμετέχουν σε μια συμφωνική ορχήστρα. Ήχοι που συναντώνται και στη ποιοτική τζαζ μουσική. Ίσως η κοινωνία μας θα έπρεπε να λειτουργεί σε αρμονία όπως ακριβώς συνεργάζονται αρμονικά τα μουσικά όργανα σε συμφωνική ορχήστρα, με μια πινελιά τζαζ διάθεσης.