Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009

ΕΘΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΘΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Απονομή Εθνικών Βραβείων Ποιότητας σε Υπηρεσίες του Δημοσίου πραγματοποιήθηκε στις 20 Μάιου στην Αθήνα στο DIVANI CARAVEL HOTEL παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Θετικά σχόλια απέσπασε η καλλιτεχνική ερμηνεία και ο σχεδιασμός του γλυπτού του καλλιτέχνη Αθανάσιου Σαμούκα το οποίο αποτέλεσε για ακόμη μια χρονιά το σύμβολο της βράβευσης.


<<Η αποτελεσματικότητα, η αποδοτικότητα και η ποιότητα μιας Υπηρεσίας συμβολίζονται από την ελαστική μορφή τρίεδρης καμπύλης, η οποία ξεκινάει από το σημείο μηδέν και διευρύνει αρμονικά τις έδρες της, σχηματίζοντας ένα ισοσκελές τρίγωνο στην κορυφή της, το οποίο στηρίζει τη σφαίρα της Δημόσιας Υπηρεσίας. >> αναλύει ο καλλιτέχνης, ο οποίος παραβρέθηκε τιμητικά στην εκδήλωση έχοντας ήδη αποσπάσει από το 2007 Έπαινο Προσφοράς από τον Υπουργό Εσωτερικών Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο για τη συμβολή του στην καθιέρωση του θεσμού.

Στο φετινό διαγωνισμό το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το δεύτερο στο δήμο Ηρακλείου Κρήτης και το τρίτο βραβείο, απονεμήθηκε από κοινού σε τρεις υπηρεσίες: Τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας (Διευθύνσεις Προγραμματισμού & Ανάπτυξης, Οικονομικών Υπηρεσιών, Διοικητικών Υπηρεσιών), το δήμο Αμαρουσίου (Γραφεία Εφαρμογής Εσωτερικών Διαδικασιών & Ελέγχου Ποιότητας, Αξιοποίησης Εθνικών & Ευρωπαϊκών Πόρων, Διεθνών Σχέσεων & Συνεργασιών) και το δήμο Περάματος (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών).